DVD - Linne, de dörpsfilm van 1959

In 2016 werd een dvd uitgegeven van een in 1956 opgenomen dorpsfilm. In 1959  werd in Linne een tweede dorpsfilm door de filmmaker Adolfs opgenomen.
Bij voldoende vóórinschrijvingen zijn de Heemkundevereniging Roerstreek en de Koninklijke Harmonie Lentekrans Linne voornemens om medio oktober 2017 ook een dvd van deze in 1959 opgenomen dorpsfilm (duur 80 minuten) over Linne uit te brengen. De film is weer een prachtige momentopname van personen en verenigingen die in dat jaar het dorpsleven mede bepaalden en bevat voor veel inwoners beeldfragmenten van o.a. familie, school- en sportvrienden, kennissen, collega’s. Een echt tijdsdocument. Bijna alle straten met bedrijven en bewoners komen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden weer in beeld.
Er zijn tevens opnames gemaakt bij het Esso-Depot, de Grinderij, het spoorwegemplacement (met door paarden getrokken wagons), de jongens-, meisjes- en kleuterschool, het Groene Kruisgebouw, de kloostertuin, kasteel Heysterum, een paardenkeuring, een geweldige demonstratie van de vrijwillige brandweer, speeltuin met zwembaden De Weerderhof en Jeugdwerk Linne. Van de volgende verenigingen zijn demonstraties opgenomen: voetbalclub Linne, de ruiterclub, handboogvereniging St.Sebastianus en hengelsportvereniging St.Petrus.Aan het einde van de film volgt een optocht met verenigingen van het dorp. De film werd gedigitaliseerd en van commentaar voorzien met vermelding van een vierhonderdtal namen van personen die in beeld komen.

Het beeldmateriaal werd bewerkt, wat kwalitatief weer uitstekende beelden oplevert. De achtergrondmuziek voor deze film wordt gecomponeerd door Kerani Music Studio. De opbrengst van de dvd is bestemd voor de Koninklijke Harmonie Lentekrans en Heemkundevereniging Roerstreek. Wie in het bezit wil komen van de dvd kan tot 30 september bij voorkeur dit bestelformulier invullen. De kosten bedragen bij vóórinschrijving € 12,95 per dvd, te voldoen bij het afhalen van de dvd(‘s).

Op zondag 27 september worden tussen 11.00 en 12.00 uur fragmenten uit deze film vertoond in het programma Sjpek mit Eier van de lokale omroep OR6, kanaal 41. Op de website van OR6 zijn tevens herhalingen van dit programma te zien. Ook TVellef zal filmfragmenten van deze dorpsfilm vertonen. Verdere informatie volgt in de weekbladen.