Kerstmis door de eeuwen heen

LEZING: KERSTMIS DOOR DE EEUWEN HEEN
Op deze avond zal Marcus Vankan, pastoor van Heythuysen, ons meenemen naar het ontstaan van verschillende gebruiken rondom Kerstmis, het eeuwenoude lichtfeest. Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek. In de koude en donkere wintermaanden is het de ideale tijd om als familie en vrienden bij elkaar te zijn. Kerst is echter niet altijd een gezelligheidsfeest geweest. De afgelopen eeuwen hebben christenen tijdens de kerstdagen de geboorte van Jezus Christus gevierd. In deze geest ontstonden er allerlei gebruiken rondom Kerstmis. Vaak met heidense achtergronden. Waar komt de traditie van bepaalde kerstgebruiken vandaan? Waarom zetten we een kerststal op, halen we een groene kerstboom in huis die wij versieren, waarom zingen wij kerstliederen? Deze en nog andere gebruiken worden deze avond besproken en wordt het ontstaan ervan geschetst.

VROEGTIJDIG AANMELDEN LEZINGEN
Aanmelden voor de lezingen kan tot uiterlijk twee dagen voor de lezing en uitsluitend via dit e-mailadres.
Let op: er is veel belangstelling voor de lezingen en het aantal plaatsen is beperkt. Vroegtijdige aanmelding is dus gewenst. Heeft u zich aangemeld en mocht u toch niet kunnen komen, meld u dan s.v.p. tijdig af. De vrijkomende plaatsen kunnen dan weer worden vergeven. 

De lezingen worden gegeven in het Roerstreekmuseum, Kerkplein 10 in Sint Odiliënberg. Alle lezingen zijn voor onze leden gratis toegankelijk, maar ook niet-leden van de HVR zijn op deze avonden van harte welkom. Van hen wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50 per persoon. Gezien de beperkte plaatsruimte is vroegtijdige aanmelding zeer raadzaam.