Lezing: bruinkoolwinning Garzweiler

U KUNT NIET MEER RESERVEREN. DE LEZING IS UITVERKOCHT.

 

Op dinsdag 10 april zal drs. Rainer Röder in het Roerstreekmuseum in Sint Odiliënberg een lezing verzorgen met als thema ‘bruinkoolwinning Garzweiler II’. Röder is geoloog en sinds 1985 hoofd van de afdeling milieu van het district Viersen. De lezing (in het Duits)  geeft een overzicht van de bruinkoolwinning in de groeve Garzweiler II in het Rijngebied in Duitsland. Aan bod komen o.a. de invloed van de bruinkoolwinning op het milieu, het ontstaan en de functie van de milieumonitoring ter bewaking van de invloed op het milieu en de lopende tegenmaatregelen. Tevens wordt een toekomstperspectief gegeven op het actuele planningsproces dat een verdere verkleining van het winningsgebied tot doel heeft.

VROEGTIJDIG AANMELDEN LEZINGEN
Aanmelden voor de lezingen kan tot uiterlijk twee dagen voor de lezing en uitsluitend via lezingen.hvr@gmail.com.
Let op: er is veel belangstelling voor de lezingen en het aantal plaatsen is beperkt. Vroegtijdige aanmelding is dus gewenst. Heeft u zich aangemeld en mocht u toch niet kunnen komen, meld u dan s.v.p. tijdig af. De vrijkomende plaatsen kunnen dan weer worden vergeven. 

De lezingen worden gegeven in het Roerstreekmuseum, Kerkplein 10 in Sint Odiliënberg. Alle lezingen zijn voor onze leden gratis toegankelijk, maar ook niet-leden van de HVR zijn op deze avonden van harte welkom. Van hen wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50 per persoon. Gezien de beperkte plaatsruimte is vroegtijdige aanmelding zeer raadzaam.