Lezing schilderijen Jeroen Bosch

NB: Let op de gewijzigde aanvangstijd!

De schilderijen van Jheronimus Bosch (ca. 1450-1516) worden al eeuwen gewaardeerd en bewonderd. Als een van de meest gepubliceerde kunstenaars is zijn werk ook door ontelbare mensen bestudeerd en valt er niet veel nieuws meer te ontdekken. Maar is dat wel zo en waar kijken we eigenlijk naar als we voor een van zijn schilderijen staan? Zien wij het schilderij ook zoals dat eruit zag in zijn tijd? Uit onderzoek blijkt nu dat er niet alleen veel maar ook dramatische veranderingen te ontdekken zijn in zijn schilderijen, wat ons soms noodzaakt de schilderijen in een ander licht te bezien.

Luuk Hoogstede (1981) is restaurator van schilderijen bij het Restauratieatelier (SRAL) in Maastricht en is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van schilderijen op paneel. Ook is hij teamlid van het Bosch Research and Conservation Project (BRCP). Hij heeft diverse publicaties op zijn naam.

VVROEGTIJDIG AANMELDEN LEZINGEN
Aanmelden voor de lezingen kan tot uiterlijk twee dagen voor de lezing en uitsluitend via dit e-mailadres. U krijgt na aanmelding een bevestiging per e-mail. Let op: er is veel belangstelling voor de lezingen en het aantal plaatsen is beperkt. Vroegtijdige aanmelding is dus gewenst. Heeft u zich aangemeld en mocht u toch niet kunnen komen, meld u dan s.v.p. tijdig af. De vrijkomende plaatsen kunnen dan weer worden vergeven.
De lezingen worden gegeven in het Roerstreekmuseum, Kerkplein 10 in Sint Odiliënberg. Alle lezingen zijn voor onze leden gratis toegankelijk, maar ook niet-leden van de HVR zijn op deze avonden van harte welkom. Van hen wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Gezien de beperkte plaatsruimte is vroegtijdige aanmelding zeer raadzaam.