Waar blijven de bevrijders

Eric Munnicks gaat in op de bevrijdingsgeschiedenis van Midden-Limburg tussen september 1944 en maart 1945. Hij schenkt o.a. aandacht aan het bruggenhoofd Venlo, het vastlopen van de frontlijn bij Susteren en de voorbereidingen voor operatie Blackcock. Ook vertelt hij in detail over de Roerfrontlijn tussen Sint Odiliënberg en Vlodrop, over de gevechten op de Linnerheide en de bevrijding van Sint Odiliënberg, Reutje en Posterholt.

Verder aandacht voor:
  • de Roerfrontlijn tussen St. Odiliënberg en Vlodrop van 27 januari 1945- 1 maart 1945
  • de invloed van de mijnenvelden en hoe deze werden opgeruimd
  • Maasfrontlijn januari / februari 1945
  • de definitieve bevrijding van de oostelijke Maasoever 1/2 maart 1945
  • de rol van de Civil Affairs met veel nieuwe informatie over de evacuatie van de bevolking, voedselvoorziening, medische          zaken en bevoorrading van frontdorpen vanaf november 1944 tot maart 1945
  • informatie  over de baileybruggenbouw in deze periode.

Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kan deel 2 van Waar blijven de bevrijders? worden besteld. Deel 3 zal eind 2020/begin 2021 verschijnen. De lezing zal worden geïllustreerd met duidelijke kaarten, foto's en documenten.

VROEGTIJDIG AANMELDEN LEZINGEN
Aanmelden voor de lezingen kan tot uiterlijk twee dagen voor de lezing en uitsluitend via dit e-mailadres. Let op: er is veel belangstelling voor de lezingen en het aantal plaatsen is beperkt. Vroegtijdige aanmelding is dus gewenst. Heeft u zich aangemeld en mocht u toch niet kunnen komen, meld u dan s.v.p. tijdig af. De vrijkomende plaatsen kunnen dan weer worden vergeven. 

De lezingen worden gegeven in het Roerstreekmuseum, Kerkplein 10 in Sint Odiliënberg. Alle lezingen zijn voor onze leden gratis toegankelijk, maar ook niet-leden van de HVR zijn op deze avonden van harte welkom. Van hen wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Gezien de beperkte plaatsruimte is vroegtijdige aanmelding zeer raadzaam.