Activiteiten

Lezing

Eric Munnicks gaat in op de bevrijdingsgeschiedenis van Midden-Limburg tussen september 1944 en maart 1945. Hij schenkt o.a. aandacht aan het bruggenhoofd Venlo, het vastlopen van de frontlijn bij Susteren en de voorbereidingen voor operatie Blackcock. Ook vertelt hij in detail over de Roerfrontlijn tussen Sint Odiliënberg en Vlodrop, over de gevechten op de Linnerheide en de bevrijding van Sint Odiliënberg, Reutje en Posterholt.


Lezing

Oud-slager Hub Lacroix uit Beek verzorgt een lezing over de huisslacht. Hij kan op zeer inspirerende en levendige wijze vertellen over zijn vak dat hij bijna 50 jaar uitoefende en hoe vroeger aan huis geslacht werd. Hierbij wordt ook een film over de huisslacht vertoond. De bezoekers worden in de pauze getrakteerd op een toepasselijk hapje.


Lezing

Huub Schmitz, amateurarcheoloog in hart en nieren, zal de bezoekers middels een presentatie meenemen naar de vele archeologische vondsten en ontdekkingen in de Roerstreek.


Lezing

Herinneringen worden mede levend gehouden door verhalen die van generatie op generatie worden doorgegeven, maar ook bijvoorbeeld door een monument, een herdenking en dagboeken. In de lezing stelt Barbara Beckers vragen aan de orde als: door wie worden deze herinneringen gedragen, wie geeft vorm aan het herdenken daarvan en welke monumenten worden er in deze grensstreek opgericht.


Lezing

LEZING: WHAT’S IN A NAME?  

Op dinsdag 11 februari 2020 verzorgt Jac Wijnands uit Horn een lezing over de ontstaansgeschiedenis van voor- en achternamen. 


Lezing

Lezing over natuur in grensgebied Duitsland en Limburg


Lezing

De IJzeren Rijn en haar geschiedenis


Lezing

Op 15 september 2020 is er in het Roerstreekmuseum een lezing over de politionele acties in voormalig Nederlands Indië, door de heer Aendekerk. Aanvang 19.30 uur. Meer informatie volgt.

VROEGTIJDIG AANMELDEN LEZINGEN