Activiteiten

Lezing

Oud-slager Hub Lacroix uit Beek verzorgt een lezing over de huisslacht. Hij kan op zeer inspirerende en levendige wijze vertellen over zijn vak dat hij bijna 50 jaar uitoefende en hoe vroeger aan huis geslacht werd. Hierbij wordt ook een film over de huisslacht vertoond. De bezoekers worden in de pauze getrakteerd op een toepasselijk hapje.


Lezing

Huub Schmitz, amateurarcheoloog in hart en nieren, zal de bezoekers middels een presentatie meenemen naar de vele archeologische vondsten en ontdekkingen in de Roerstreek.


Lezing

De historicus Jaak Slangen uit Leiden, opgegroeid op Mortelshof in toen nog Linne, bespreekt in zijn presentatie gedetailleerd de archeologische geschiedenis van de kerkberg, de basiliek en de Mariakapel.    


Lezing

LEZING: WHAT’S IN A NAME?  

Op dinsdag 11 februari 2020 verzorgt Jac Wijnands uit Horn een lezing over de ontstaansgeschiedenis van voor- en achternamen. 


Lezing

Lezing over natuur in grensgebied Duitsland en Limburg


Lezing

De IJzeren Rijn en haar geschiedenis


Lezing

Op 15 september 2020 is er in het Roerstreekmuseum een lezing over de politionele acties in voormalig Nederlands Indië, door de heer Aendekerk. Aanvang 19.30 uur. Meer informatie volgt.

VROEGTIJDIG AANMELDEN LEZINGEN