BILL BAKER'S BIG BAND

TIJD VAN GLENN MILLER HERLEEFT IN ST. ODILIËNBERG

Op zaterdagavond 1 juli treedt vanaf 20.00 uur op het Kerkplein in Sint Odiliënberg in een grote feesttent de Bill Baker’s Bigband op. Deze band - al 30 jaar een begrip in de wereld van de bigbands - is een jazzorkest in een bezetting van 17 musici: 5 saxen, 4 trombones, 4 trompetten en een ritmesectie. De band wordt ondersteund door twee zangeressen en staat onder leiding van Egbert Kemner.

Voor het showconcert in St. Odiliënberg is gekozen voor het thema Glenn Miller Army Airforce. Het orkest is gekleed in de traditionele airforce-outfit en speelt de muziek van Glenn Miller uit zowel het bekende als het minder bekende repertoire.

De band begeleidde enkele jaren geleden in Nederland de Britse zangeres Vera Lynn en is ook vaste gast op het Glenn Millerfestival in Engeland. De band doet geen concessies aan de natuurgetrouwheid van beeld en geluid. De sfeer, zowel wat betreft geluid als entourage, benadert de tijd van Glenn Miller. Zo is de kleding die door het Glenn Millerorkest werd gedragen tot in detail nagemaakt en gebruiken ze de originele arrangementen.

De aanvang is 20.00 uur en de entree bedraagt slechts € 10,-. Kaarten zijn in de voorverkoop voor € 9,50 verkrijgbaar bij de Plus-supermarkt in Posterholt en St. Odiliënberg.