Algemeen

ACTIVITEITEN
Elk jaar vinden er diverse activiteiten plaats, zoals excursies, wandelingen, fietstochten en lezingen. In de menu's kunt u uw keuze maken.

JUBILEUMJAAR 2017
In het kader van het jubileumjaar 2017, waarin de Heemkundevereniging haar 50-jarig bestaan viert, hebben we een aantal bijzondere sprekers bereid gevonden om een lezing te verzorgen betreffende natuur en cultuur, de elementen die samen het begrip heem vormen. In de Klepper en op deze website vindt u meer informatie. 

AANMELDEN LEZINGEN
Aanmelden voor de lezingen kan uitsluitend via e-mail. De lezingen worden gegeven in het Roerstreekmuseum, Kerkplein 10 in Sint Odiliënberg. Alle lezingen zijn voor onze leden gratis toegankelijk, maar ook niet-leden van de HVR zijn op deze avonden van harte welkom. Van hen wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50 per persoon. Gezien de beperkte plaatsruimte is vroegtijdige aanmelding zeer raadzaam.

AANMELDEN ANDERE ACTIVITEITEN
Bij fietsttochten, wandelingen en excursies staan de aanvangstijd, kosten en wijze van aanmelden vermeld bij de activiteit.

FIETSROUTES
Heemkundevereniging Roerstreek (HVR) vierde in 2017 haar 50-jarig jubileum. Daarom biedt de HVR iedereen gratis fietsroutes aan.
HVR-lid Piet van de Venne voert je met zijn fietstochten niet alleen langs de mooiste landschappelijke plekjes van de Roerstreek, maar ook langs monumenten en punten van aandacht. Omdat de Roerstreek zo gevarieerd is en zoveel moois en interessants te bieden heeft, was het onmogelijk alles in één route uit te brengen. Daarom zijn er drie verschillende routes gemaakt. De routes én de kaart kunnen hieronder gedownload worden. Een luxe gedrukte jubileumuitgave is te koop in het museum.

1. De Merovingers (ongeveer 37 km)
    routebeschrijving en kaart
2. De Maas (ongeveer 38 km)
    routebeschrijving en kaart
3. Everzwijn (ongeveer 42 km)
    routebeschrijving en kaart